Golfbaan De Batouwe in de Betuwe

In het hart van Nederland en het Betuws landschap ligt het plaatsje Zoelen. Even van de snelweg ten noorden van Tiel, op 96 ha grond langs het Amsterdam-Rijnkanaal, vindt u onze schitterende 36-holes baan. Zie ook de foto's elders op deze site!

Het complex is gesitueerd in het fraaie Betuwse landschap en ademt weldaad en rust uit. Samen met een aantal reeds bestaande bosgebieden langs het kanaal dragen nieuwe, brede bosstroken bij aan de landschappelijke inpassing en de ruimtelijke hoofdopzet. Tezamen met grote boomgroepen zorgen de waterpartijen en de glooiende hellingen voor een parkachtig landschap. In 1993 is de grote 18-holes baan in gebruik genomen. 1 juli 2004 is deze uitgebreid met nog eens 9 holes, wat heeft geresulteerd in de huidige qualifying 27-holes baan. De banen zijn ontworpen door golfarchitect Alan Rijks. Er is optimaal gebruik gemaakt van de terreinomstandigheden bestaande uit een reliëfrijk hoog gedeelte (een voormalig zanddepot) en een vlakker parkachtig gedeelte. De hoogteverschillen bedragen zo´n 6 meter. Fraaie oude boomgroepen konden benut worden, waardoor de totale baan een volwassen karakter ademt. Bij het ontwerp is gekozen voor een brede opzet, zodat de baan zowel voor de beginnende als ervaren golfers een blijvende uitdaging vormt. Direct naast het clubgebouw, sluitend aan de baan, kan gebruik gemaakt worden van een deels overdekte driving-range, een putting-green, oefenbunkers en een pitching-green.

 

Plattegrond

De Batouwe is een volwaardige 27-holes A-status wedstrijdbaan met deels overdekte driving range, putting green, oefenbunkers en pitching green (GVB verplicht).

Het fraaie clubgebouw in Engelse landhuisstijl heeft een rieten kap en groot terras met uitstekende horeca. De inrichting komt van de hand van wijlen Jan des Bouvrie.

Het clubgebouw heeft parkeerfaciliteiten op eigen terrein. 

Sample title
 

De Holes

De Batouwe kent 3 lussen van elk 9 holes, genaamd Perengaard, Appelgaard en Kersengaard. Download hier de holeslayout:

Download PDF van de 9 holes Peren

file_download9 Holes Perengaard

Gespeeld door Categorie 4 op zondag

PAR 36

Download de PDF 9 holes Appel

file_download9 Holes Appelgaard

Gespeeld door Categorie 1, 2 en 3.

PAR 35

Download de PDF 9 holes Kersen

file_download9 Holes Kersengaard

Gespeeld door Categorie 1, 2, 3

PAR 36

Scorekaart

U kunt met rechts klikken op de afbeelding om deze te bewaren als een JPEG afbeelding.

Scorekaart De Batouwe
 

Local Rules / Plaatselijke Regels

Tijdelijke plaatselijke regels worden aangegeven op de borden in het clubhuis en bij de 1e hole van iedere lus. Straf bij overtreding tijdens BBJO: twee strafslagen.

1. ‘Buiten de baan’ wordt aangegeven door een hek om de baan en om de driving range; op andere plaatsen door witte of wit gemerkte palen, waarbij de grenslijn van buiten de baan wordt bepaald door de lijn tussen de dichtstbijzijnde binnenkanten van de palen of staanders op grondhoogte en staan die palen of staanders zelf buiten de baan.
2. Aangepaalde bomen zijn verboden speelzones. Indien er sprake is van belemmering (zie Regel 2.4) door aangepaalde bomen, moet de speler die belemmering ontwijken volgens Regel 16.1f.
3. Een vast obstakel (b.v. een sprinklerkop) in het algemene gebied dat op de speellijn binnen 2 clublengten van de green en binnen 2 clublengten van de bal ligt, mag worden ontweken volgens Regel 16.1b. Een vast obstakel mag volgens deze plaatselijke regel niet worden ontweken als de speler een speellijn kiest die duidelijk onredelijk is.
4. Als een bal in de rode hindernis ligt bij de greens van Appel 8, Kersen 5 of Pruimen 5, of als het bekend of praktisch zeker is dat een bal die niet is gevonden tot stilstand is gekomen in de rode hindernis, heeft de speler de volgende opties met één strafslag: a. Ontwijken volgens Regel 17.1, of b. Als een extra mogelijkheid, mag de speler de oorspronkelijke bal of een andere bal in de dropping zone droppen. De dropping zones worden aangegeven door oranje palen (twee clublengtes van de oranje paal). Deze dropping zone is een dropping zone zoals bedoeld in Regel 14.3.
5. GUR wordt aangegeven door blauwe palen, een bordje of een blauwe streep op de grond. In geval van belemmering moet de speler de GUR ontwijken volgens Regel 16.1b. Straf bij een overtreding van een Plaatselijke Regel: Algemene straf = strokeplay: 2 slagen, matchplay: verlies van de hole.

Local Rules

Gedragsregels

• Voorkom langzaam spel, houd aansluiting;
• Herstel pitchmarks
• Leg uitgeslagen plaggen terug
• Hark de bunkers aan (de hark in de bunker leggen met het uiteinde op het gras/de kant).
• Het is niet toegestaan met driving range ballen in de baan te spelen;
Gastspelers dienen een geldig greenfeelabel zichtbaar aan hun tas te dragen;
• Op De Batouwe gelden kledingvoorschriften;
Oefenswings op de tee zijn niet toegestaan, tenzij hij als directe voorbereiding op de afslag wordt gedaan;
Baanpersoneel heeft altijd voorrang; wacht met spelen totdat zij een teken geven;
• Hanteer de door de receptie en op de scorekaart aangegeven starttijden, zowel op hole 1 (eerste lus) als in voorkomende gevallen op hole 10 (tweede lus). Een flight die doorkomt vóór de aangegeven tweede starttijd heeft geen standing.

Playing Handicap Tabellen

Download een PDF per te spelen lus en kijk hoeveel slagen je mee krijgt.

Handicaptabel Heren Perengaard
Heren Peren

9 holes

Handicaptabel Dames Perengaard
Dames Peren

9 holes

Handicaptabel Heren Appelgaard - Kersengaard
Heren Appel-Kersen

18 holes

Handicaptabel Dames Appelgaard - Kersengaard
Dames Appel-Kersen

18 holes